Απεργία Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

Αφενός μεν με το γενικό πλαίσιο αιτημάτων της ΑΔΕΔΥ για:
Ø Αυξήσεις στους μισθούς άμεσα, τουλάχιστον Ισόποσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
Ø Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Ø Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.
Ø Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
Ø Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
Ø Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ø Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
Ø Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

Αφετέρου δε με τα πάγια και διαχρονικά κλαδικά μας αιτήματα για:
1. ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ.
2. ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.
3. ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
4. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.
5. ΠΟΣΛΗΨΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
6. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες.
7. ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.
8. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Πέραν της αυτονόητης συμμετοχής μας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ το Δ.Σ. αποφάσισε την με κάθε τρόπο και μέσο αφύπνιση, κινητοποίηση και δράση των συναδέλφων όλης της χώρας, προκειμένου ο Κλάδος να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει αυτών που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο χώρο των δικαστηρίων.

2022.03.15-Ανακοίνωση-24ωρη-Γενική-απεργία-6.4.2022-Περιφέρεια

Αφήστε το σχόλιο σας

Το email σας δεν θα δημοσιοποιηθεί.


*